kos-thermal-springs-top-1-2560_edited.jpg

IISI - joogaa ja pyöräilyä
Kosilla

kos3.jpeg

TOUKOKUU

13. - 20.5.2022

Lisätietoa ja varaukset suoraan Tjäreborgilta.

kos2.jpeg

SYYSKUU

9. - 16.9.2022

Lisätietoa ja varaukset suoraan Tjäreborgilta.

Sydämellisesti tervetuloa aivan uudenlaiselle joogalomalle, jossa myös pyöräilemme Kosin merellisissä maisemissa!

Ihan mahtava uusi kohde ja aktiivilomakonsepti : Joogaa ja Pyöräilyä!!! 

Kun Tjäreborg ehdotti minulle tätä, olin ensin aivan äimänä, mutta nyt tutustuessani Kosin saareen ymmärrän, että täällä on aivan loistavat pyöräilymahdollisuudet. Kosin saari on nimittäin Kreikan "The Pyöräilysaari" !

Etäisyydet eivätkä korkeuserot ole päätä huimaavia, sillä Kosin kaunis saari on paljon paljon pienempi kuin Lesvos tai Madeira. Täydellinen ajankohta toukokuussa ja syyskuussa, kun ei ole liian kuuma vaan aivan sopivan lämmintä, jolloin myös pieni tuulenvire vauhdin hurmasta on todella tervetullut . . .

KOS

Kos on Välimeren tunnetuimpia lomasaaria, se on Rodoksen jälkeen Dodekanesian saariston suosituin lomapaikka.

Saari on ilmastoltaan ihanteellinen paikka huhtikuulta aina marraskuulle. Se on myös Rodosta rauhallisempi paikka viettää tyypillistä rantalomaa Kreikassa. Saaren ajaa autolla alle tunnissa päästä päähän ja siellä on hyvä liikkua paitsi linja-autoilla myös edullisilla takseilla, vuokratuilla pyörillä tai muilla menopeleillä. Ja se ei siis ole pelkästään turistikohde: täällähän asuu paljon ”ihan oikeita ihmisiä” väkiluku on n. 35 000.

Saarella on paljon tekemistä ja koettavaa. Kosin saaren pääkaupungissa on hyvin viehättävä satama ja vanhakaupunki, jonka aukioilla on paljon hyviä tavernoita ja ihanaa herkullista kreikkalaista ruokaa!!!!  

Hippokrates, lääketieteen isä on täältä kotoisin ja vanhassa kaupungissa on aukio, jolla sijaitsee kuuluisa "Hippokrateen plataanipuu" (tai ehkä sen aidon lapsenlapsenlapsi),  jonka alla hänen sanotaan opettaneen.

Värikkäästä kauppahallista Dimotiki Agora'sta voi hankkia tuliaisiksi paikallisia viinejä (Kosilla on monta viiniviljelmää, joissa voi käydä vieraisilla maistelemassa), oliiviöljyä, ouzoa, mausteita, hunajaa, erilaisia yrttejä esim. vuoristoteetä, karamellisoituja tomaatteja, juustoja, käsitöitä, erilaisia oliivivoiteita tai saippuoita ja muuta kreikkalaisaiheista. 


Lisäksi on luonnon kuumat lähteet, jonne toinen pyöräretkemmekin suuntautuu ja paljon paljon antiikinaikuisia raunioita, kauniita kirkkoja ja mielenkiintoinen arkeologinen museo.

Erittäin viehättävässä Zía:n vuoristokylässä kannattaa ehdottomasti piipahtaa kotonatehdyllä lemonadella. Kylästä voi patikoida ylös vuorille tuoksuvien pinjametsien läpi huipulla sijaitsevaan "MammaMia"-tyyppiseen kappeliin.

Myös muut kylät kuten Kardamena on suosittu lomakohde ja siitä eteenpäin länteen on Kefaloksen alue Kamari, jolla sijaitsee saaren parhaimmat ja kauneimmat rannat mm. Lagada Beach, Paradise Beach, Camel Beach muutaman mainitakseni. Agios Stefanos-nimisellä rannalla on myös tavattoman hieno vanhan Pyhän Stefanoksen kirkon rauniot, ihan noin vain siellä rannalla!! 

Sea World Diving Centerissä voi harrastaa sukeltamista näissä ihanan kirkkaissa turkooseissa vesissä ja muutaman karting-radankin olen nähnyt sekä ratsastustallin.
Ja jos tilanne sen sallii, Kosilta on laivayhteys Turkkiin Bodrumiin, jossa voi päiväseltään piipahtaa edullisilla ostoksilla.

Satamasta lähtee myös vanhojen merirosvoaluksien näköisiä isoja laivoja, jotka tekevät 3 saaren risteilyjä: Kalymnos, Pserimos ja Plati. Huomioi, että ostat lipun sellaiseen laivaan, joka myös rantautuu, että pääset maihin kävelemään. Laivoista on myös vesiliukumäkiä mereen tai ihan laidan yli voi hypätä! Toki voi tehdä päivämatkan pelkästään esimerkiksi Kalymnokselle. 

JOOGA

Joogatunnit ovat kaikki ulkona uima-altaan äärellä. Jos uima-altaalla olisi "liian kova meno" - eli paljon asiakkaita, niin meillä on vaihtoehtona mennä hotellin tenniskentälle. Tosin tähän vuodenaikaan toukokuussa ja syyskuussa turistisesonki on huomattavasti hiljaisempaa.

Joogaharjoitukset ovat melko rauhallisia, sopivat aivan kaikille: myös sellaisille, jotka eivät aiemmin ole joogaa edes kokeilleet, nyt siihen tarjoutuu todella hyvä mahdollisuus!!!

IISI-jooga on helposti lähestyttävää hathajoogaa, mutta toki siinä myös hieman haastetaan itseään eli ei se suinkaan pelkkää makoilua ole! 

Teemme harjoituksia ystävällisellä asenteella kehoamme kohtaan ja Sinulla on aina mahdollisuus myös esittää toiveita. Minulla on omassa ”joogatyökalupakissani” melkoinen arsenaali hoitamaan myös erilaisia kehon vaivoja ja kremppoja, joten älä epäröi pyytää jotakin, sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä, joku toinenkin kurssilainen siitä hyötyy ja minulle toiveet ovat aina suuri inspiraation lähde.
Aamujoogatunnit ovat dynaamisempia ja lihaksia vahvistavia.

Iltatunnit ovat terapeuttisempia, hyvin rauhallisia ja venyttelemme pyöräilystä kenties väsyneitä koipia ja teemme myös yinjoogaa. Tätä varten saat viikon ajaksi käyttöösi muutamia joogatarvikkeita. Mutta ota mukaan OMA joogamatto, fleeceviltti (sitä käytetään myös apuvälineenä) ja kankainen säilytyskassi joogatavaroille. Ikeakassi on itseasiassa tässäkin asiassa osoittautunut maailman kätevimmäksi, siihen mahtuu joogamaton lisäksi kaikki tarvikkeet ja sitten sitä voi käyttää myös rantakassina :-)

PYÖRÄILY

Viikon ohjelmaan kuuluu kaksi ohjattua pyöräretkeä paikallisen oppaan kanssa, joilla saa mukavasti nostettua hieman sykettäkin ja nauttia vauhdin hurmasta maisemien vaihtuessa merenrannasta pienien pittoreskien kreikkalaiskylien läpi, ihailla vuorenrinteitä ja ennenkaikkea nauttia auringonlämmöstä, tuulesta ihollasi ja haistella yrttien tuoksua! Ja keväällä toukokuussa varmasti vielä kukkii monet kasvit.

Pyöräretket suuntautuvat myös historiallisiin kohteisiin: vierailemme Hippokrateen antiikinaikuisessa Asklepeionin parantola-temppelin raunioilla. Tämä maailman ensimmäinen sairaala on tavattoman vaikuttava paikka ja teemme siellä pienen parannusmeditaation. Miten jo muinaiset kreikkalaiset älysivät hoitaa KOKO kehoa kokonaisvaltaisesti!!!

Toisella reissulla mennään ihanaa merenrantatietä pitkin kuumille lähteille Therma Beachille.

Pyöräretket päättyvät tavernaan, jossa syömme kreikkalaisen meze-tyyppisen kevyehkön kasvislounaan, se kuuluu siis myös hintaan.

Meillä on käytössä sähköavusteiset fillarit ja niissä voi itse sitten valita kuinka paljon haluat haastaa itseäsi, joko ihan lihasvoimalla polkien tai sitten kevennät polkemista sähköllä haluamasi määrän. En ollut itse aiemmin ajanut sähköavusteisella pyörällä ja olen siihen nyt aivan ihastunut. Maasto on toki vaihtelevaa, on pieniä loivia nousuja ja laskuja, mutta minnekään vuorille eivät nämä retket suuntaudu.

Halutessasi voit vuokrata pyörän koko viikoksi. Sähköavusteiset ovat hieman kalliimpia 20 eur/pvä, retkipäivien pyörävuokra kuuluu luonnollisesti pakettisi hintaan ja käyttämämme fillarifirman asiakkaana saat hieman alennusta pyöränvuokrasta (n. 15-17€/pvä riippuen päivien määrästä).

Tavalliset polkupyörät ovat vain 3eur/päivä. Halutessasi voit myös vuokrata ihan MBT-pyörän, saarella on myös hyvät maastopyöräreitit. Täällä näkee kaikkien, ihan kreikkalaispappojenkin ajavan polkupyörillä!!! Muita menopelejä: Pienempi 50cc skootteri oli 15eur/pvä, 125cc 20eur/pvä. Autonvuokraus on 40eur/pvä.


Ja tottakai on itsestään selvää, että pyöräily on Sinulle tuttua ennestään eikä ole tasapaino-ongelmia ja riittävän hyvä peruskunto. Silti kannattaa huolehtia ajantasaisesta matkavakuutuksesta!

Ota mukaan pieni reppu/vyölaukku, vesipullo ja auringonsuojaa. Polkupyörissä on kori, johon voit laittaa myös tavaroitasi. Tässä pieni video pyöräretkestä Kosilla, jotta vähän näet myös maisemia:   https://youtu.be/1osOzsaIORg

HOTELLI

Cosmopolitan Kos Hotel on moderni, vaalein värein sisustettu hotelli Lambin alueella, Kosin kaupungin ulkoreunalla. Varsinaiseen Kosin keskustaan on kolmisen km, jonka hurauttaa hetkessä fillarilla tai myös aivan hotellin edessä on paikallisbussin pysäkki, lippu maksaa 2,50€.

Pienestä lisämaksusta saat oman huoneen ja suosittelen kyllä satsaamaan myös merinäköalaan. Sen puoleinen puoli hotellia on huomattavasti rauhallisempi. Toisella puolella on lähibaareja, joissa saattaa olla karaokea myöhään yöhön ja myös sähkökatkon aikana (joita Kreikassa tyypillisesti on usein) aggregaatti jyrisee aika voimakkaasti.

Lähin merenranta Lambi beach on vain muutaman sadan metrin päässä. Itse asiassa hotelli on vähän kuin niemennenässä, monta ihanaa eri rantaa aivan lähietäisyydellä. Erittäin kiva Mylos Beach Bar on lähellä, siellä aurinkovuoteista ei laskuteta, voi vain tilata jotain juotavaa/syötävää.

Hotellin uima-altaalla on tietenkin aurinkotuolit ja allasbaarista saa juomien ja snacksien lisäksi uimapyyhkeen. Huoneissa on tavalliset pyyhkeet, suihkugeeliä, shampoo, käsisaippua sekä hiustenkuivaaja. WiFi toimii myös suht ok.

Hotellin ravintolassa syömme aamiaisen, joka on ihan hyvä ja illallinen kuuluu myös hintaan. Silti kannattaa käydä illallisella myös jossain muuallakin, esim auringonlaskun aikaan Zían kylässä tai Kosin keskustassa.

Hotellissa on miellyttävä spa-osasto, jossa voit hemmotella itseäsi ihanalla rentouttavalla hieronnalla. https://cosmopolitan.hotelskosisland.com/en/

OHJELMA

Tarkemman ohjelman saat muutama viikko ennen matkan alkua. Mutta joogapäivinä on joogaa aamuin illoin. Pyöräretkille lähdemme heti aamiaisen jälkeen, palaamme iltapäivällä ja illan päätteeksi on lempeä iltajooga.

Viikkoon sisältyy yksi täydellisen vapaa lepopäivä, jolloin voit vain olla ja rentoutua tai tehdä esim. laivaretken naapurisaarelle. Kurssin maksimiosallistujamäärä on 18.

MITÄ PAKKAAT MUKAAN?

Joogaan tarvitset siis mukavat vaatteet, villasukkia unohtamatta! Oma joogamatto, fleeceviltti (sitä käytetään tukemaan asentoja ja kääritään esim. hotellintyyny siihen bolsteriksi) ja kankainen säilytyskassi (tai ikeakassi) joogatavaroita varten, jotka saat omaan henkilökohtaiseen käyttöösi kurssin ajaksi.                                              

Pyöräilyyn sopivat vaatteet, esim. t-paita/hihaton ja shortsit, mutta mahdollisesti myös joku pitkähihainen. Kypärä täällä on "valinnainen", saat sen jos haluat tai sitten muista päähine, pieni reppu/vyölaukku ja juomapullo. 
Keväisin Kreikassa sääolosuhteet saattavat olla vielä hieman vaihtelevia, voi olla viileätä (varsinkin iltaisin) ja jopa sataa. Syyskuussa on äärettömän harvinaista, jos silloin sataisi ja illallakin on vielä lämmintä.

Keväällä myös hotellihuoneet saattavat olla vielä vähän viileitä, esim. kaakelilattia voi tuntua tosi kylmältä ja kovalta paljaan jalan alla, joten suosittelen jonkinlaisia mukavia läpyköitä, joilla myös kävelet sitten joogatunneille.

Uikkarit, aurinkolasit ja aurinkosuoja tietenkin mukaan! 

 

VARAUKSET
Suoraan Tjäreborgilta missä myös kaikki hinta tiedot:
https://www.tjareborg.fi/aktiivilomat/pilates-ja-jooga/iisi-joogaa-ja-pyorailya-kosilla

 

Agios Stefanos
Agios Stefanos

press to zoom
Agios Stefanos
Agios Stefanos

press to zoom
Kos
Kos

press to zoom
Agios Stefanos
Agios Stefanos

press to zoom
1/13