top of page

TYKY-Oppilaiden kertomaa

 

“Omasta puolestani voin sanoa, että jooga on minulle “henkireikä”, joka auttaa minua jaksamaan. Joogahetki vie minut pois arjen kiireestä ja rentoutunut olo jää ihanasti päälle iltaan asti. Se, että jooga on työpaikalla mahdollistaa paremmin siihen osallistumisen, koska se on niin helppoa. Uskon, että lähteminen muualle olisi vaikeampaa ja myös helpompaa jättää väliin kiireen varjolla. Jooga on parantanut kehon hallintaa ja opettanut minua rentoutumaan, mitkä asiat pelkästään jo vaikuttavat terveyttä edistävästi. Se on myös erittäin nautinnollista. Miten hyvältä tuntuukaan rentoutuminen joogasarjan jälkeen. Parasta antia on ehkä se, että tunnilla opetetaan kuuntelemaan omaa kehoaan ja sitä kautta myös ymmärtämään itseään ja ehkä olemaan armollisempi itseäni kohtaan.

Joogaopettajan rooli on tärkeä. Jos opettajan tapa ohjata ei tunnu omalta ei tuntikaan suju niin hyvin. Pidän erityisesti sinun lempeästä tavasta ohjata. Muistat aina kannustaa ja huomioida meidät erilaisina joogaajina. Ohjaat hyvin mm selkävaivoista kärsiviä, miten he voivat tehdä liikkeen kipeän selän kannalta parhaiten. Et myöskään tyrkytä mitään hengellistä ideologiaa joogan varjolla vaan korostat enemmän terveydellisiä vaikutuksia, mitä useimmat meistä tarvitsevat.

Olen käyttänyt oppejasi hyväksi myös joogatunnin ulkopuolella. Parhaita hetkiä ovat rentoutuksen lomassa tehdyt mielikuvitusmatkat. Kiitos kaikista hyvistä joogatunneista, toivottavasti ne jatkuvat vielä pitkään!”

-Päivi

 

“Kovasti olen tykännyt jooga-tunneistasi. Usein työpäivän jälkeen on aika poikki, mutta joogatunnin jälkeen on jälleen täynnä "levollista virtaa".Kotityöt, ruuan laitot, lasten läksyt ym. ovat odottamassa, mutta ne sujuvat “hymyssä suin”.

Pidän myös hyvänä juttuna että tunnit ovat työpaikan tiloissa. Ohjaustyylisi on mielestäni lempeän positiivinen ja aurinkoinen. Jokainen voi tehdä kykyjensä/senhetkisten voimiensa mukaan, tärkeää kuitenkin on että korjaat asennot tarvittaessa. Itse tykkään eniten erilaisista venytyksistä, joita yleensä riittävästi on ollutkin. Pitkän joogatauon jälkeen tuntuu, että on paikat jäykkinä. Toivottavasti jaksat meitä vielä pitkään ohjailla..”

-Erja

 

“Jooga on minulle ollut viime vuosien myönteisimpiä asioita elämässäni, ja tyky-joogasta on vain pelkkää hyvää sanottavaa, erityisesti Sinun opetuksesi ajalta.

Olen kokenut kehittyneeni ja kehittyväni joogassa ihan selkeästi, mikä on aika ihmeellistä, kun ottaa huomioon, että tässä reilun 60 v iässä lähes kaikki asiat alkavat väistämättä taantua. Tutustuin joogaan tiibetiläisiä liikkeitä kokeilemalla 90-luvulla. Harrastin niitä itsekseni useita vuosia ja huomasin, miten liikkuvuuteni ja tasapainoni koheni.

Tiibetiläiset jäivät, kun firmamme tyky tarjosi tilaisuuden oikeaan joogaan. Sen myötä monien vuosien jälkeen olen oppinut paitsi joogan liikkeissä myös kaikessa muussa liikunnassa rentouttamaan lihakseni ( ne joita ei juuri siinä tilanteessa/ponnistuksessa tarvita) , ja se tuntuu hyvin hyödylliseltä, kun luontaisesti on taipumusta turhaan jännittämiseen. Samaa orastaa myös henkisellä puolella.”

-Kari

 

“On aivan mahtavaa, että tällainen tilaisuus järjestyi meille täällä työpaikalla! Olin jo joitakin vuosia tutkaillut ja tuuminut joogatunteja, mutta aina löytyi jokin syy olla menemättä mukaan. Nyt on todella mukava päästä suoraan sorvin äärestä keskittymään vain itseensä, omaan kehoonsa ja sen vointiin. Tila ei sinällään ole paras mahdollinen, mutta tunnin aikana se jää huomiotta.

Olen huomannut pyrkiväni ottamaan sitä tietoutta ja oppia tunneiltasi ihan tavalliseen arkitoimintaan = ryhtiin, rentouttamiseen, hengitykseen ja hengittämiseen jne. Ja erityisesti yrittänyt opetella kuuntelemaan ja ymmärtämään kehoani (ne rappeutuneet välilevyt!). Tunnin aikana ja jälkeen on hyvin keskittynyt olotila, silti rento ja reipas yhtä aikaa. Hymyilevä:)

Ohjaustyylisi on hyvin ammattitaitoinen, rauhallinen ja huomioonottava (toistakymmentä naista ja toistakymmentä kroppaa, jos kremppaakin). Äänen värisi ja puhetapasi erittäin sopivalta tuntuva kohtalaisen intiimiin tilaan. Saat aina tuntemaan onnistumisia, jollei vasemmalta puolen, niin sitten oikealta! Itsensä kanssa painiminen on saavuttanut melko hyväksyvän tason.”

-Raija

 

“Jooga on ollut erittäin tervetullut kuntoilu- ja rentoutusmuoto. Itse olen työpäivän jälkeen aika passiivinen, mutta tässä jutussa olen jaksanut käydä. Luulen, että joogan avulla polvikipuni on häipynyt. Meni melkein puoli vuotta, että en pystynyt istumaan jalat koukussa, nyt pystyn ja se on ihana tunne. Keho ja mieli voivat joogan ansiosta paremmin. Yöunetkin on parantuneet.”

-Airi

 

“Joogan jälkeen olo on rauhallisempi ja samalla energisempi. Pyrin siksi aina osallistumaan, jos vain olen töissä joogapäivinä. Jos tunnit olisivat jossain muualla, tuskin tulisi lähdettyä. Kotona voisin joogata, mutta en vielä usko osaavani riittävästi, jotta voisin rakentaa tilanteeseen sopivan ohjelmakokonaisuuden. Ja voisihan töissäkin aina välillä suorittaa esim. muutaman täydellisen joogahengityksen.. Kiitos tähän astisista joogatunneista, toivottavasti tunnit jatkuvat taas syksyllä!”

-Rauli

 

“Teen toimistotyötä, johon sisältyy paljon päätetyötä. Aiemmin minulla oli jatkuvasti niska-, hartia- ja selkäkipuja. Sen jälkeen kun aloin käymään työpaikan joogaryhmässä kerran viikossa, niska-, hartia- ja selkäkivut ovat hävinneet ja notkeus on selvästi lisääntynyt.

Rasittavaakin työpäivää keventää ajatus pääsystä iltapäivän joogaryhmään kuntoutumaan ja rauhoittumaan. Ikäkausi-tarkastuksessa (pyöreitä vuosia) terveydenhoitaja mittasi minut 1.5 cm pidemmäksi kuin pituuteni nuorempana. Uusintamittauksen jälkeen oli pakko uskoa, että olen pidentynyt. Luulen, että joogaharrastus on parantanut ryhtiäni. Kiitos Marjaana monipuolisesta jooga-ohjauksesta! Tunneillesi on aina mukava tulla.”

-Pirkko

 

“Joogatunnin jälkeen on aina rauhallinen ja levännyt olo. Vähän kuin leijuisi. Aivan loistava juttu, että jooga on meidän firmamme kellarikerroksessa. Siirtyminen tunnille on vaivatonta ja plussana vielä se, että työajasta saa käyttää tunnin ohjattuun liikuntaan (TYKY-tunti) eli jooga tapahtuu osittain työajalla :-) Ohjaajana olet erinomainen. Liikkeet sujuvat helposti selkokielisten ohjeidesi mukaan.”

-Tommi

 

“Aiemmin kiersin joogan kaukaa. Tuntui, että sillä ei ollut mitään annettavaa minulle. Onneksi töissä tuli pitkään olleen myöhäisen joogaryhmän lisäksi aikaisemmin alkava joogaryhmä, johon minun oli mahdollista osallistua. Perheen vuoksi säännölliset iltamenot olivat mahdottomia, mutta heti työpäivän jälkeen pystyi osallistumaan helpommin.

Olen aina ollut aika jäykkä liikkeissäni, vaikka testissä liikkuvuuteni todettiinkin erinomaiseksi. Vuosia olin kärsinyt myös niska ja hartiakivuista sekä niihin liittyvästä päänsärystä. Selkänikään ei ollut se vahvin kohtani ja astman tapainenkin vaivasi. Kuntoni ei kuitenkaan ollut mitenkään kehno. Päätin kokeilla joogaa, jotta liikkuvuuteni ja tasapainokykyni parantuisivat.

Nyt harrastettuani joogaa 1½ vuotta olen päässyt niskasta ja hartioista johtuvasta päänsärystä, olen oppinut hengittämään niin, että tarvitsen astmalääkkeitä äärimmäisen harvoin, selkäni on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin ennen, tasapainoni on parantunut samoin kuin käsivoimani. Ennen kaikkea liikkuvuuteni ja koordinaatiokykyni ovat parantuneet selvästi.

Jooga on ollut minulle sopiva liikuntamuoto. On ollut todella kätevää mennä joogaan suoraan työpöydän äärestä ilman suuria siirtymisiä paikasta toiseen. Ei tarvitse käyttää aikaa matkustamiseen, että pääsisi liikkumaan. Koska joogassa ei tule kova hiki, on ollut helppo lähteä pidemmällekin kotimatkalle heti joogan jälkeen eikä kotiin meno ole mennyt kovin myöhäiseksi. Jooga on myös rauhoittanut mieltä ja opettanut rauhoittumaan kiireen keskellä.

Olen pitänyt kovasti opetustyylistäsi ja selkeistä ohjeistasi, jotka minä mielestäni olen aika hyvin ymmärtänyt (mitä nyt oikea ja vasen menee välillä sekaisin). Olen ollut myös ammattitaitoisten vetäjien jumpissa tms., joissa en ole tiukasti katseella seuraamatta pystynyt liikkeitä tekemään ja nyt voin tehdä joogaliikkeet silmät kiinni. Kiireisen työpäivän jälkeen rauhallinen liikunta tekee ihmeitä omalle jaksamiselle.”

-Arja

bottom of page