top of page
eftaloun ranta.jpg

Joogaloma Lesvoksella

"Oma loma" kavereiden kanssa

tai kenties pidempi "etätyöretriitti"

Kreikassa kauniilla maaseudulla??

 

Toivotan kaikki joogaystävät lämpimästi tervetulleeksi "kotisaarelleni" Lesvokselle.

Asun ison osan vuotta täällä ja järjestän myös satunnaisesti isompia joogakursseja.

Mutta voit lähes koska tahansa varata itsellesi ja muutamalle ystävällesi ihan privaattikurssin. Onko tulossa kenties joku isompi juhla tai merkkipäivä?? Voisit viettää sen rakkaimpiesi seurassa täysin uudella tavalla aktiivilomalla yhteisesti parantaen hyvinvointianne tai muuten vain tulla samanhenkisellä ystäväporukalla rentoutumaan hyvällä fiiliksellä. 

Lesvos tarjoaa todella monenlaisia mahdollisuuksia ja kurssi voidaan suunnitella ja toteuttaa täysin teidän mielenkiintojen kohteiden mukaan. Lesvoksen luonto on äärettömän kaunista ja jollain tapaa "koskematonta" verrattuna moniin Kreikan turistisaariin. Joten erilaiset patikkaretket ovat ihania, riippuen tietenkin hieman vuodenajasta, kesähelteillä on kivempi keskittyä uimiseen ja rantaelämään kuin vuorilla kiipeilyyn.

Saarella on myös hyvin rikas historia, arkeologisia kohteita riittää pilvin pimein kuten tietenkin kaikkialla Kreikassa.

Tai jos kreikkalainen ruoanlaitto tai tanssit kiinnostavat, sitäkin voi yhdistää kurssiin.

Joogatunteja voi muokata ja säädellä Sinulle ja porukallesi sopivaksi. Ja todentotta: "porukka" ei tarkoita jotain isoa joukkoa, vaan järjestän kursseja minimissään vain 3:lle hengelle!! Se on jo oikein riittävä "porukka", voimme esimerkiksi vuokrata auton, ja vien teitä retkille jännittäviin paikkoihin tällä Kreikan kolmanneksi suurimmalla saarella - Lesvos ON iso saari ja etäisyydet paljon pidempiä tietenkin kuin muilla saarilla. 

Ryhmäkoko minimissään on siis vain 3 henkilöä, maksimi 16 hlöä. Tänne on helppo lentää Ateenan tai Thessalonikin kautta, tai sitten ostaa esimerkiksi valmismatkapaketti Ruotsin Apollo-matkatoimiston kautta. Se on halvin konsti tällä hetkellä saapua saarelle ja pakettiin kuuluu siis myös majoitus.

Olen pitänyt Lesvoksella joogakursseja vuodesta 2013 lähtien. Kaikki osallistujat ovat ihastuneet saaren kauneuteen, monipuolisuuteen ja paikallisten ihmisten aitouteen. Enkä ikinä unohda Ossia, joka jokaikisellä aterialla mutisi itsekseen ja meille muille: "miten ihmeessä tämä ruoka voi olla näin hyvää!!??!!!"

Ja nyt on mahdollista saada aivan täydellisesti räätälöity joogakurssi omiin tarpeisiin juuri silloin, kun Sinulla on loma!

Joogatunnit aamuin illoin omassa rytmissä, tehden juuri sellaista joogaa, joka teille kaikille sopii!

Nautinnollisesti kissamaisesti venytellen (live-opettajia on joka nurkan takana ! ) niveliä sulatellen, pehmeästi liikehtien, vahvistaen lihaksia välillä hikisestikin tai hoitaen kipeitä kremppoja - täysin toiveidenne mukaan.

Parasta kaikessa on myös se, että aikatauluja voi muuttaa kesken kaiken lennossa eikä olla riippuvaisia muista !

Joogaamme merenrannalla tai hotellin uima-altaalla ja monissa hotelleissa on myös sisätila.

Isompia ryhmiä varten voimme olla  Eftaloun oliivilaaksossa joogatemppelissä, siellä on tämä täydellisesti varusteltu "maailman kaunein joogasali", jossa monet monet kurssit on pidetty ja se tulvehtii ihanaa kohottavaa energiaa.

Voimme vuokrata auton / minibussin ja tehdä retkiä lähiseuduille, tutustumaan pieniin nukkuviin kyliin vuoristossa,

eksyä unelmarannoille, joita "tavalliset turistit" eivät edes löydä, uida silkkisissä turkooseissa Egeanmeren aalloissa.

Voimme käydä maistelemassa kukkaishunajan ja timjami/kanerva/kastanjahunajan eroja hunajatehtaassa,

tehdä pyhiinvaelluksen parantavaan Arkkienkeli Mikaelin luostariin tai pulahtaa luonnon kuumiin (yli 40 astetta!) lähteisiin, mahdollisuus rentouttaviin kauneushoitoihin sekä hierontaan yhdistettynä tiibetiläisiin äänimaljoihin. Molyvoksessa on myös mahdollisuus ratsastaa ja meditoida hevosten kanssa.

 

Vuodenajasta riippuen voimme tehdä patikointiretkiä metsiin, vuorille, vesiputouksille, upeisiin paikkoihin, joita tämä saari on täynnä. Olen puolittain asunut Lesvoksella jo vuodesta 1989 lähtien, joten voisin sanoa tuntevani saaren aika hyvin ja paikallisten mentaliteetin. 

Ja RUOKA!!! Herkullinen kreikkalainen ruoka on ehdottomasti yksi loman kohokohdista! Tässä Ossi oli ihan oikeassa!

Jopa kreikkalaiset itse sanovat, että Lesvoksen ruoka on Kreikan parasta. Ja olen henkilökohtaisesti aivan samaa mieltä. 

 

Lyhyesti sanottuna voin luoda teidän omalle porukallenne aivan täydellisen hyvinvointiloman, jolta palaa

energisenä ja piristyneenä, silti täynnä syvää rentouden ja rauhan tunnetta. Ja kenties jopa joitakin syviä elämänoivalluksia . . . 

Majoitusvaihtoehtoja on lukuisia, ihan tavallisia eritasoisia hotellihuoneita aamiaisineen,

täysin varusteltuja asuntoja: hieman yksinkertaisempia tai luksusvilloja, joissa on jopa oma uima-allas.

Näissä asunnoissa on myös lämmitys, joten aktiivilomat onnistuvat hyvin myös viileämpinä aikoina.

Lesvos on kauneimmillaan/vehreimmillään juuri talvella. Toki silloin rantaelämä jää lyhyemmäksi, mutta kuumissa lähteissä voi silti lojua ja meren lämpötila on aivan uintikelpoinen koko talven. Silloin voi keksiä vaikka mitä lisäohjelmaa:

esim. kerätä omat oliivit oliiviöljyksi, lypsää vuohia / lampaita ja tehdä sitten fetajuustoa tai

kreikkalaisen ruoanlaiton tai tanssin kurssi. 

Annan mielelläni vinkkejä ja autan varauksissa, jotta lomastanne tulee mahdollisimman täydellinen.

Viikon joogaloman hinta on 390€/hlö

Matkustusaikataulujen mukaisesti muokkaamme viikon siten, että viitenä päivänä on ohjelmaa ja lisäksi yksi täysin vapaapäivä.

Useimmiten reittilennot (Aegean airlines) tulevat ja lähtevät tiistaisin ja perjantaisin (Helsinki HEL -Ateena ATH -Mytilini MJT). Charterlennot Tukholmasta sunnuntaisin matkatoimisto Apollon kautta.

Toki olet tervetullut myös pidemmäksi ajaksi!

Hintaan kuuluu joogatunnit, joogamatot & kaikki muut joogavälineet ja retkien opastukset sekä tarvittaessa tulkkauksen.

Omat kulusi ovat lisäksi matkustaminen, majoitus & ruoka. Muista myös matkavakuutus!

Mahdollinen auton- tai minibussinvuokraus jaetaan osallistujien kesken tai jos keksimme jonkun muun ylimääräisen aktiviteetin.

Ota yhteyttä - kaikki on mahdollista!

Pidempi retriitti Lesvoksella

 

Maailma muuttuu kovalla vauhdilla ja yhä useammat ihmiset tekevät etätöitä. Silloinhan fyysisellä sijannillasi ei ole niin väliä, joten ehkäpä Sinua kiinnostaisi viettää Kreikassa Lesvoksen saarella kauniissa ympäristössä rauhallisella maaseudulla pidempi aika?!? Kuukausi tai pari? Tai koko talvi?

Tai ehkä muuten vain haluat vetäytyä maailman menosta ja melskeestä ja keskittyä rauhassa ja turvallisesti omaan luovaan / taiteelliseen työhösi? Voin luvata, että tässä ympäristössä "inspiraatiota pukkaa" . . .

ja ennen kaikkea hiljaisuudessa itsesi kohtaamista: Mikä on loppujen lopuksi elämässä tärkeää...? 

Tai ehkä muuten vain haluat pois talven tai rospuuttoajan ylitse katupölyä karkuun..?

Raikas suolapitoinen meri-ilma tekee niin hyvää esim. kun huhtikuussa hiekotuksia poistetaan kaduilta ja katupöly on raskasta hengittää. 

Voin auttaa Sinua vuokraamaan asunnon ja kaikissa käytännön asioissa olla turvana ja oppaanasi, että pääset alkuun.

Tämä tuli minullekin uutena ideana hyvän ystävän ehdotuksesta, koska usein ihmiset miettivät miten voisivat olla Kreikassa pidemmän ajan. En siis saa mistään mitään "provikkaa" tms - haluan vain tehdä ihmisille helpoksi tulla tälle mielestäni maailman kauneimmalle saarelle. 

Ja JOS haluat, toki voimme myös joogata yhdessä, tehdä patikointiretkiä kauniissa luonnossa tai kierrellä saarta, ihan mitä tahansa. Sinä teet töitäsi tai omia juttujasi omassa aikataulussasi häiriöttä eikä meidän edes tarvitse olla yhtään yhteydessä. Tarkoitan siis tällä vain sitä, että et sitoudu minuun millään lailla enkä minä SInuun. Olet vapaa !! 

Olen vain "olemassa" taustatukena ja luomassa yhteyksiä. Ja tietenkin autan, jos pulmia ilmenee, mutta en ota vastuuta mistään. 

Asuntojen vuokrataso liikkuu noin 400-800euroa/kk. , riippuen tietenkin vähän sijainnista ja mukavuustasosta. Halvemmallakin saattaa löytää yksinkertaisempia asumuksia ja luksus maksaa. Ja haluatko asua kylässä kävelyetäisyydellä ruokakauppaan vai hieman maaseudulla, jolloin voit vuokrata polkupyörän/skootterin tai auton. 

Takka tai lämmitys on todella tärkeätä marraskuusta maaliskuun loppuun. Sähkö on paljon kalliimpaa Kreikassa, se tulee vuokran päälle sekä mahdolliset takkapuut tai lämmitysöljy. 

WiFi-yhteys on tietenkin kaikkialla, mutta se saattaa joskus pätkiä riippuen sijainnistasi tai sähkökatkoista. Mutta aina voi hankkia varmuuden vuoksi myös kreikkalaisen "mokkulan", itse käytän ihan vain suomalaisen kännykän nettiä, jonka jaan tietokoneelle sähkökatkoksen ajaksi. 

Jos tunnet kutsun sydämessäsi, niin voin sanoa melkoisella varmuudella,

että edessäsi on aivan ihana ajanjakso Lesvoksella!

Ota yhteyttä - kaikki on mahdollista!

20180704_180655.jpg

Lesvos

Lesvos on Kreikan kolmanneksi suurin saari ja sijaitsee Ateenasta hieman pohjoiseen aivan Turkin rannikolla.

20180706_212325.jpg

Lesvos ja vapaa-aika

Tällä joogalomalla on jätetty ohjelmaan aikaa myös oikeasti lomailla sekä viettää aikaa perheen, ystävien tai uusien joogaystävien kanssa rentoutuen.

20180702_144400.jpg

Lesvoksen tilanne

Uutiset aina välillä toitottavat "Kreikan levottomuuksista", niistä ei tosiaankaan täällä ole mitään tietoa.

Asiakkaiden kommentteja Joogaa Kreikassa - matkalta

“Tämä oli toinen matkani Lesvokselle, Molivokseen. Ensimmäisen reissuni tein 2015 elokuussa, jolloin menetin sydämeni tälle ihanalle saarelle, Molivokselle, joogatemppelille, energioille jne. Tämä talvimatka "joogaa ja patikointia Kreikassa" oli upea reissu kaikilla tasoilla, jonka vaikutus kestää pitkään.....

Mutta mennäänpä reilu pari kuukautta ajassa taaksepäin, jolloin Marjaana kertoi tästä matkasta. Olin juuri hetkeä aiemmin palannut Rodokselta, vasen käsi kipsissä, onnettomuudesta ja leikkauksesta johtuen. Soili ystäväni oli muuttamassa Lesvokselle puoleksi vuodeksi ja nämä kaksi ihastuttavaa ystävääni sanoivat kuin yhdestä suusta "tule sinäkin Lesvokselle joogaamaan ja patikoimaan" ja niinhän minä päätin lähteä.

Laskeskelin, että kipsi on ehtinyt olla pois viitisen viikkoa ja fysioterapia aloitettu, joten enköhän selviä matkasta hyvin. Kaikki sujuikin loistavasti. Varasin matkan Travellinkin kautta ja hintaan sisältyi myös ruumaan menevä laukku, josta ei tarvinnut vaihdoissa huolehtia. Meitä olikin sitten kolme "joogia" samalla lennolla, joka olikin mukava yllätys.

Lentokentillä aika kului mukavasti rupatellessa. Marjaana oli järjestänyt kyydin Mytilinen kentältä Molivokseen. Niinkuin myös paluumatkalle. Me kaikki matkalaiset asuimme Sun House:ssa, n. 10 min. kävelymatkan päässä joogatemppeliltä ja parin kilometrin päässä Molivoksesta.

Viikko oli rytmitetty kivasti; aamulla klo 9 meidät vietiin pikkubussilla patikointikohteisiin ja illalla oli joogaa. Patikoinnin jälkeen menimme yhteisille lounaille, ja mehän syötiin uskomattoman ihania kasvisherkkuja ja merenantimia. Tähän aikaan vuodesta patikointi sopi mainiosti ilmojen suhteen, reitit olivat kohtuullisia, askellettiin sopivalla vauhdilla, ihasteltiin maisemia, pidettiin piknikkiä.

Illalla yinjooga tekii hyvää rasittuneille lihaksille, rentouttavaa keholle ja mielelle. Illan pimeydessä kävelimme otsalamppujen ja tähtitaivaan loisteessa Sun Houseen, unta ei tarvinnut illalla odotella. Sun Housea isännöi charmantti Ignatios vaimonsa Marian kanssa. Loistopaikka asua, jota voin lämpimästi suositella.

Nyt sitten voikin jo alkaa odottamaan seuraavaa Marjaanan "joogaa ja patkointia Kreikassa" matkaa. Tapaamisiin sekä vanhat että uudet kanssakulkijat.

Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille ja sydämen lämpöiset kiitokset Marjaanalle loistavasti järjestetystä viikosta”

—  Elsi

bottom of page