top of page
lagomera_1.jpg

Joogaloma La Gomeralla

lagomera_3.jpg

TAMMIKUU

7. - 14.1.2024

Lisätietoa ja varaukset suoraan Tjäreborgilta.

Unelmien aktiiviloma - tämä on Tjäreborgin ja minun ensimmäinen joogaloma La Gomeralla, lämpimästi tervetuloa!
Tämä piskuinen villinkaru ja samalla tavattoman vehreä saari sijaitsee aivan Teneriffan kyljessä ja kuuluu siis Espanjalle.
Tälle aidolle vanhalle hippisaarelle pääsee ainoastaan laivalla, siispä lento on Teneriffalle ja sieltä vajaan tunnin merimatka San Sebastianiin La Gomeran pääkaupunkiin. 

 

La Gomera on tuliperäinen saari kuten Madeirakin, mutta luonto on vielä villimpää. Saaria yhdistää myös se, että molemmilla saarilla on maailman viimeiset "laurisilva" eli subtrooppiset laakeripuumetsät. Maisemat ovat todella hienot, vuorenhuiput kohoavat pilvien yläpuolelle ja vastapäätä meren toisella puolen Teneriffalla avautuu Espanjan korkein huippu: jylhä tulivuori Teide 3718 m.

 

La Gomera tarjoaa luontoa rakastaville ihmisille monipuolisia maastoja, koska vuorten takia saarella on useita mikroilmastoja, toisissa paikoissa on hyvinkin karua ja kasvaa vain kaktuksia, punaisia ikivanhoja laavamuodostelmia ja toisaalla taas sitten banaani- ja papayaviljelmiä, äärettömän rehevää ja vehreää. Maasto on myös hyvin vaihtelevaa, on paljon jyrkkiä nousuja ja laskuja, jotkut vaellusreitit ovat hyvinkin seikkailullisia, mutta saaren keskiosassa korkealla on luonnonpuisto-tasanko, jossa on helppoja kauniita kävelyreittejä ja täällä nimenomaan sijaitsee sadunomainen laakeripuumetsä, puiden oksilta roikkuu naavaa ja ilma on usein sumuista, koska olemme kirjaimellisesti pilvissä. 
La Gomera on siis kohde, jossa luonto on täydellisesti pääroolissa. Ja tietenkin myös hyvä ruoka. Tarjolla on paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, jotka ovat erityisen maukkaita maaperän ja auringon takia. Kuulin tanskalaiselta joogaopettajakollegaltani, että hänen oppilaansa toivat tuliaisinaan vain avokadoja! 

 

JOOGA

Joogaamme aamuin illoin monipuolista hathajoogaa, välillä vähän reippaampaa ja välillä hyvin rauhallista yinjoogaa. Tunnit muotoutuvat ryhmän mukaan, mutta jooga sopii aivan kaikille aloittelijoista kokeneempiin joogeihin. 

Hotellissa on terassi, jolla joogatunnit pääsääntöisesti pidetään. Muutama iltajooga pidetään hotellin konferenssihuoneessa. Muutama viikko ennen matkaasi saat tarkemman ohjelman, mutta mielelläni vastaan kysymyksiin koska tahansa.

HOTELLI JARDIN TECINA

Hotellimme sijaitsee todella hienolla paikalla korkealla kalliolla. Kun Jardin Tecina rakennettiin noin 30v sitten norjalaisten toimesta, Teneriffalta tuli kasvitieteellisen puutarhan puutarhuri istuttamaan hotelliin puutarhaa. Tänä päivänä puutarha suorastaan kukoistaa ja sieltä saamme ruokapöytäämme supertuoreet kasvikset ja hedelmät. Myös merenantimien tarjonta on kasvisruoan lisäksi pääosassa aterioilla. Ruoka hotellissa on siis erinomaista - ja tämän olen kuullut "hyvin kriittiseltä taholta", johon luotan täydellisesti. 

 

Hotellissa on myös oma golfkenttä, joten tällä lomalla voi täydellisesti yhdistää joogan ja golfin. Hotellista menee hissi kallion läpi alas merenrantaan pittoreskiin Santiagon kalastajakylään. Siellä sijaitsevat myös hotellin hienot uima-altaat. Atlantin aallot kun ovat aina arvaamattomia.

MUU OHJELMA 

Kurssimaksu sisältää siis matkat, kuljetukset, hotellin aamiaisineen sekä joogatunnit. Mutta eihän La Gomeralle VOI tulla lähtemättä luontoon retkeilemään. Joten järjestämme mahdollisesti kiinnostuksen mukaan yhteisen patikkaretken tai kaksi tai voit myös lähteä itse omatoimisesti vaeltelemaan. Ainakin kannattaa käydä Garajonayn Unescon suojelemassa luonnonpuisto-sademetsässä.

 

Valle Gran Rey'n alue on ehdottomasti vierailun arvoinen, siellä pidetään juuri ennen tuloamme loppiaisena 6.1. suuri juhla, jossa valmistetaan perinteinen kukkakimppu Los Santos Reyesin Neitsyeelle, joka on Valle Gran Reyn suojeluspyhimys. Tällä seudulla riittää tutkittavaa ja katseltavaa muutenkin, mm. mahdollisuus delfiinien ja valaiden bongaamiseen merellä. 

 

San Sebastian on La Gomeran viehättävä pieni pääkaupunki, sielläkin kannattaa piipahtaa jonain päivänä vaikkapa paikallisbussilla, joita menee aivan hotellin edestä. 

 

SÄÄ JA MITÄ PAKKAAT MUKAAN?

Aamuisin joogatunneille saattaa olla hieman vilakkaa, mutta päivä nopeasti siitä lämpenee, joten kerrospukeutuminen on taas kerran pop. 

 

Jos aiot vaeltamaan ja varsinkin korkeammille seuduille, niin varaudu huomattavasti viileämpään ilmastoon kuin rannan tuntumassa. Hyvät tukevat jalkineet ovat äärimmäisen tärkeät näissä maastoissa ja joku tuulen/sateenpitävä pusakka. 

Lämpötilat vaihtelevat aika paljon, n 14-24 asteen välillä. Joskus Kanarian saarilla tuntuu ilmiö nimeltä "calima" - se on Saharasta tulevaa tuulta ja hiekkaa sen mukana, joka vaikuttaa paljon ilmanlaatuun. Tämän takia ilmasto ei aina silloin sovi, jos sinulla on astma tai muita hengitysvaikeuksia. Tätä on tietenkin mahdotonta etukäteen ennustaa, koska tämä calima-ilmiö saattaisi tapahtua. 

 

Ota mukaan oma joogamatto, kevyt fleeceviltti, johon voimme kääriä esim. hotellin tyynyn "bolsteriksi" ja tilava kassi, jossa voit säilyttää joogatarvikkeita, jotka saat viikon ajaksi lainaan. 

VARAUKSET, HINTA JA LISÄTIEDOT

Ota yhteyttä suoraan Tjäreborgiin:
https://www.tjareborg.fi/aktiivilomat/pilates-ja-joogamatkat/joogaloma-la-gomeralla-tammikuussa

bottom of page